3,50

Laurierblad 20g

  • Type: 100% natuurlijke laurierblaadjes.
  • Kwaliteit: Premium, met de hand geselecteerde bladeren.
  • Verpakking: Verkrijgbaar in luchtdichte containers om versheid te garanderen.
  • Gebruik: Ideaal voor stoofschotels, soepen, sauzen en marinades. Bewaaradvies: Bewaar op een koele, droge plaats om de aromatische kwaliteiten te behouden.
Laurierblad

 3,50

Toevoegen aan winkelwagen
Koop nu
Category:

Product Description

Laurierblad, vaak gewoon laurier genoemd, komt van de laurierboom (Laurus nobilis), een groenblijvende boom die oorspronkelijk uit het Middellandse Zeegebied komt. De bladeren worden gebruikt als een kruid in de keuken en zijn bekend om hun aromatische, ietwat bittere smaak.

Smaak

Het blad heeft een kruidige, houtachtige smaak die enigszins bitter kan zijn. De smaak is subtiel maar zeer kenmerkend.

Culinaire toepassingen

Laurierbladen worden vaak gebruikt in stoofpotten, soepen, sauzen en marinades. Ze zijn een standaardingrediënt in veel traditionele gerechten.

Bereidingswijze

Het blad wordt meestal in zijn geheel toegevoegd tijdens de kookproces en voor het serveren verwijderd, omdat het blad zelf taai blijft en niet aangenaam is om te eten.
Combinaties: Werkt goed samen met andere kruiden zoals tijm, rozemarijn, en peterselie.

Gezondheidsvoordelen

Digestief: Laurierbladen worden in de volksgeneeskunde gebruikt om de spijsvertering te bevorderen en maagklachten te verlichten.
Antimicrobieel: Het bevat essentiële oliën zoals cineol en eugenol, die antimicrobiële eigenschappen hebben.

Bewaren

Laurierbladen moeten op een koele, donkere plaats in een luchtdichte verpakking worden bewaard om hun aroma te behouden.

Laurierblad is dus niet alleen een veelzijdig kruid in de culinaire wereld, maar heeft ook verschillende gezondheidsvoordelen en is gemakkelijk te bewaren en te gebruiken in een verscheidenheid aan gerechten.

× Hoe kan ik je helpen?