7,00

Verveine kruiden (louiza thee) 100g

  • Soort: 100% natuurlijke Verveine kruiden.
  • Kwaliteit: Premium, zorgvuldig geselecteerde kruiden.
  • Verpakking: Verkrijgbaar in milieuvriendelijke, hersluitbare verpakkingen.
  • Gebruik: Uitstekend voor thee, culinaire toepassingen en aromatherapie.
  • Bewaaradvies: Koel en droog bewaren om de kwaliteit en versheid te waarborgen.
Verveine kruiden

 7,00

Toevoegen aan winkelwagen
Koop nu
Category:

Product Description

Verveine, ook bekend als citroenverbena of Aloysia citrodora, is een kruid afkomstig uit Zuid-Amerika, met name uit Argentinië, Chili en Peru. Het is echter ook populair in verschillende andere delen van de wereld, waaronder Europa en Noord-Afrika, waar het vaak wordt gebruikt in kruidenthee en voor culinaire doeleinden.

In Marokko is verveine zeer geliefd in de vorm van thee. Marokkaanse verveinethee, vaak simpelweg “Louiza” genoemd, wordt gewaardeerd om zijn rustgevende eigenschappen en zijn verfrissende, citroenachtige smaak. Het wordt vaak geserveerd na de maaltijd of ’s avonds als een ontspannende drank. De thee heeft een lichte, frisse smaak die zowel kalmerend als verkwikkend kan zijn.

Culinaire en medicinale toepassingen:

Kruidenthee: In Marokko en elders wordt verveine veel gebruikt als kruidenthee. Het wordt vaak puur gedronken of gemengd met andere kruiden zoals munt of groene thee.

Culinaire toepassingen: Hoewel minder gebruikelijk, kan verveine worden gebruikt in verschillende culinaire gerechten, vooral in desserts en zoete gerechten waarbij het citroenachtige aroma een subtiele verfrissende toets kan geven.

Medicinaal gebruik: Verveine staat bekend om zijn kalmerende en spijsverteringsbevorderende eigenschappen. Het wordt soms gebruikt om angst te verminderen, slaap te bevorderen, en spijsverteringsproblemen zoals een opgeblazen gevoel en krampen te verlichten.

Om verveine thee te bereiden, worden de bladeren (vers of gedroogd) overgoten met kokend water en enkele minuten laten trekken. Het is belangrijk om te weten dat, hoewel verveine over het algemeen als veilig wordt beschouwd voor de meeste mensen, het altijd goed is om voorzichtig te zijn bij het gebruik van kruiden, vooral als je zwanger bent, borstvoeding geeft of bepaalde medicijnen gebruikt. Raadpleeg bij twijfel altijd een gezondheidsdeskundige.

× Hoe kan ik je helpen?