6,99

Steranijs 100g

  • Type: 100% natuurlijke steranijs.
  • Kwaliteit: Hoogwaardige, zorgvuldig geselecteerde sterren.
  • Verpakking: Verkrijgbaar in milieuvriendelijke, hersluitbare verpakkingen om versheid te garanderen.
  • Gebruik: Ideaal voor culinaire toepassingen, zoals in kruidenmixen, stoofschotels en thee. Bewaaradvies: Bewaar op een koele, droge plaats om de aroma’s te behouden.
Steranijs

 6,99

Toevoegen aan winkelwagen
Koop nu
Category:

Product Description

Steranijs, ook bekend als steranijs of Chinese steranijs, is het stervormige vruchtje van de boom Illicium verum. Dit specerij is afkomstig uit China en Vietnam en is populair in veel Aziatische gerechten. Het heeft een zoete, kruidige smaak die vergelijkbaar is met die van anijszaad, hoewel ze van verschillende planten afkomstig zijn.

Steranijs is een belangrijk ingrediënt in de Chinese keuken, vooral in vleesgerechten en in de bekende vijfkruidenpoeder, waar het gecombineerd wordt met kruiden zoals kruidnagel, Chinese kaneel, Szechuanpeper en venkelzaad. Het wordt ook vaak gebruikt in de Vietnamese keuken.

Naast zijn culinaire toepassingen, wordt steranijs ook gebruikt in traditionele geneeskunde. Het wordt verondersteld te helpen bij spijsverteringsproblemen, en heeft antiseptische en antimicrobiële eigenschappen. Ook is aangetoond dat shikimizuur, een van de verbindingen in steranijs, effectief is bij de productie van Tamiflu, een medicijn dat wordt gebruikt voor de behandeling van influenza.

Bij het koken met steranijs is het belangrijk om het met mate te gebruiken vanwege de sterke smaak. Het kan zowel in hele als in gemalen vorm gebruikt worden, maar de hele peulen zorgen voor een subtielere smaak en kunnen na het koken eenvoudig verwijderd worden.

× Hoe kan ik je helpen?